210.6129960

ΡΟΗ ΟΥΡΩΝ

Ο τρόπος ούρησης είναι ένα βασικό στοιχείο για την κατανόηση της λειτουργίας του κατώτερου ουροποιητικού. Επειδή τις περισσότερες φορές ο άρρωστο δεν μπορεί να δώσει αντικειμενικές πληροφορίες για τον τρόπο ούρησης του, η μέτρηση της ροής των ούρων αποτελούσε πάντοτε μία βασική και απαραίτητη εξέταση.

Ροή ούρων: Είναι ο όγκος του αποβαλλόμενου υγρού από την ουρήθρα στη μονάδα του χρόνου.

Η διαδικασία είναι απλή αφού ο ασθενής απλώς ουρεί σε μια ηλεκτρονική τουαλέτα. Ανάλογα με το είδος ροής μπορούμε να εξάγομε πολλά συμπεράσματα. Όπως αν ο ασθενής πάσχει από υπερπλασία του προστάτη αν πάσχει από σύγκλιση αυχένα κύστεως, στενώματα ουρήθρας, υπερ-αντανακλαστική ή άτονη κύστη και άλλα.

 ΟΥΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
ΟΥΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Είναι κλάδος της ουρολογίας που αναπτύχθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η ουροδυναμική μας επιτρέπει να κατανοήσουμε με καλύτερο τρόπο τη φυσιολογία του κατώτερου ουροποιητικού, ενώ η γνώση του φυσιολογικού ας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε σε βάθος το παθολογικό. Έτσι η γυναικεία ακράτεια, η νυκτερινή ενούρηση, η υπερτροφία του προστάτη και άλλες κλασσικές παθήσεις έχουν στις μέρες μας ένα πολύτιμο σύμμαχο, την ουροδυναμική, που θα συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση και συνεπώς στη θεραπεία.

Η κάκωση του νωτιαίου μυελού, η σκλήρυνση κατά πλάκα, η μυελο-μηνιγγοκήλη και πλήθος άλλων νευρολογικών παθήσεων, προκαλούν σημαντικότατες διαταραχές  στη λειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού. Εδώ έρχεται η ουροδυναμική για να καθορίσει το είδος της διαταραχής και να την ταξινομήσει έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορέσει ο ουρολόγος να την θεραπεύσει κατάλληλα.

Είναι μια εξέταση εύκολη, ανώδυνη και διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

mapΘεμιστοκλέους 1, Μαρούσι

 

map210 6129960

       6944 258927

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.